Reparere billige Denver Wake-up lampe

Af · januar 17, 2014

Jeg havde to billige wake-up lamper fra Harald Nyborg der begge fejlede med samme symptomer: lyset var permanent tændt så snart strømmen var sat til, i stedet for at kunne slukkes og dæmpes. Grunden til nr. 2 blev købt var at nr. 1 fejlede efter garantien udløb, og til 200,- kunne det jo knapt betale sig at kigge på det. Da nr. 2 fejlede med samme symptom blev jeg stædig og irriteret over kun at kunne lave “brug-og-smid-væk”.

Hvor svært kunne det være at reparere noget billigt Kina-skrammel? Ikke ret svært viste det sig. Skidtet blev åbnet, og viser ret tydeligt hvor meget kvalitet man får for ikke ret mange penge:
Billigt print
Efter lidt konsultation af nogle af de mere elektronik-kyndige fik vi lokaliseret fejlen til en Triac der nok var brændt af. Desværre havde producenten valgt at slibe teksten af, så det var umuligt at se hvilken chip det var (sådan noget svineri!) — det virkede dog heldigvis med en helt standard BT137. På den ene lampe var der også brændt en modstand af: den var helt forkullet, men heldigvis kunne vi se på den anden hvilken modstand det var.
Ny triac

Efter at have loddet ny triac og modstand på, virkede lamperne som nye 🙂

Kan det betale sig at reparere billigt Kina-skrammel der er gået i stykker? Måske ikke økonomisk, til gengæld risikerer man at lære noget. Og så er det jo ret fedt at kunne fixe ting selv, i stedet for kun at kunne købe og smide væk!

Gemt under: Projekter